Σύνδρομο Συμπαθητικής Δυστροφίας Reflex

Το σύνδρομο συμπαθητικής δυστροφίας Reflex ή το RSDS είναι μια διαταραγμένη κατάσταση στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα για μια προσωρινή φάση. Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα αποτελείται από νεύρα που βρίσκονται δίπλα στο νωτιαίο μυελό. Αυτά τα νεύρα εκτελούν διάφορες λειτουργίες για το σώμα σαν διέγερση των αιμοφόρων αγγείων στους ιδρωτοποιούς αδένες. Τα αιμοφόρα αγγεία ανοίγουν και κλείνουν σύμφωνα με τις μεταδόσεις σήματος από το νευρικό σύστημα. Αποκτήστε ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το σύνδρομο Reflex Sympathetic Dystrophy από τις σελίδες αυτού του ιστότοπου.

Το σύνδρομο συμπαθητικής δυστροφίας Reflex είναι επίσης γνωστό ως «καυσαλγία», «το σύνδρομο των ώμων-χεριών» και «η ατροφία του Sudeck». Η δυσφορία που προκαλείται από τις ασθένειες οφείλεται σε ασυνήθιστο ενθουσιασμό των νευρικών ιστών. Αυτό οδηγεί σε ανώμαλες παρορμήσεις κατά μήκος των νεύρων προκαλώντας ασυνήθιστες αντιδράσεις στα αιμοφόρα αγγεία και στο δέρμα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από νευρικές διαταραχές, καρδιακές παθήσεις, τραύματα εγκεφαλικών επεισοδίων, εκφυλιστική αρθρίτιδα του τραχήλου, χειρουργική επέμβαση, εγκεφαλικές παθήσεις, προβλήματα νεύρων, έρπητα ζωστήρα, καρκίνο του μαστού, βαρβιτουρικά και φυματίωση είναι ευαίσθητα στο αντανακλαστικό σύνδρομο συμπαθητικής δυστροφίας.
Οι γενικοί άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τα διάφορα συμπτώματα του συνδρόμου συμπαθητικής δυστροφίας Reflex. Το σύνδρομο παρατηρείται για πρώτη φορά στα χέρια και τα πόδια. Οι μύες στα χέρια και τα πόδια διογκώνονται και παίρνουν φλεγμονή λόγω αυτής της ασθένειας. Μερικά από τα κοινά συμπτώματα του συνδρόμου συμπαθητικής δυστροφίας Reflex (RSDS) είναι ο πόνος με αίσθηση καψίματος, κνησμό και πρήξιμο στην πληγείσα περιοχή, εφίδρωση, υπερβολικό αίσθημα ζεστασιάς ή δροσιάς, έξαψη και αλλαγή της επιδερμίδας. Τα συμπτώματα ποικίλλουν στα διάφορα στάδια της νόσου. Στο πρώτο στάδιο η προσβεβλημένη περιοχή διογκώνεται και πόνους. Μία γρήγορη ανάπτυξη στα μαλλιά και τα νύχια παρατηρείται. Η πληγείσα περιοχή γίνεται άκαμπτη. Στα δευτερόλεπτα παρατηρούνται συμπτώματα όπως σπασμοί στους μυς, εύθραυστα νύχια και πόνος που καίγεται. Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από μαζικό πόνο, επαφή και άκαμπτους μύες και διακοπή της κίνησης των άκρων.

Το Σύνδρομο Συμπαθητικής Δυστροφίας Reflex (RSDS) διαγνωρίζεται μέσω μιας ευρείας σειράς κλινικών δοκιμών. Διεξάγονται εξετάσεις αίματος. Οι ακτίνες Χ αποκαλύπτουν την οστεοπόρωση ή το σπάσιμο των οστών στην πληγείσα περιοχή. Η σάρωση των πυρηνικών οστών είναι μια από τις δημοφιλέστερες διαγνωστικές μεθόδους του συνδρόμου συμπαθητικής δυστροφίας Reflex. Στο αρχικό στάδιο η εφαρμογή των ιατρικών αλοιφών και φαρμάκων παρέχει ανακούφιση. Συνιστάται στους ασθενείς να ασκούν τακτικά. Εάν τα συμπτώματα εξακολουθούν να υφίστανται, οι ενέσεις κορτιζόνης εφαρμόζονται στην πληγείσα περιοχή. Παρέχονται υψηλές δόσεις για τις πρώτες εβδομάδες, μειώνονται σταδιακά παρατηρώντας τα αποτελέσματά τους. Μερικές φορές τα προσβεβλημένα νεύρα εμποδίζονται με την εφαρμογή ενέσεων σε ειδικές περιοχές του ακούσιου νευρικού συστήματος. Η χειρουργική επέμβαση γίνεται στα συμπαθητικά νεύρα. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης είναι γνωστός ως χειρουργική συμπαθητική. Σε αυτή τη θεραπεία, οι αντλίες φαρμάκων εγχέονται στο νωτιαίο μυελό για να ρυθμίσουν τη λειτουργία των νεύρων.

Ο ιστότοπος αυτού του ιστότοπου παρέχει ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνδρομο συμπαθητικής δυστροφίας Reflex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *