Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι το βιολογικό φαινόμενο της μηνιαίας απόρριψης αίματος από τη μήτρα των γυναικών. Πρόκειται για μια φάση αιμορραγίας τεσσάρων έως πέντε ημερών στις γυναίκες, όπου εκπέμπονται κατά μέσο όρο έως χιλιοστόλιτρα αίματος. Στις φυσιολογικές γυναίκες η εμμηνόπαυση είναι ανώδυνη κολπική απόρριψη αλλά σε ανώμαλες περιπτώσεις η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, κράμπες και διάφορα άλλα συμπτώματα. Οι γυναίκες παίρνουν την εμμηνόπαυση μετά την απόκτηση εφηβείας που γίνεται μετά από να γίνει σεξουαλικά δεκτική. Αν και το Menarche ή η πρώτη εμμηνορροϊκή περίοδο ποικίλλει από το ένα στο άλλο, η κοινή ηλικιακή ομάδα που έχει εμμηνόπαυση είναι μεταξύ εννέα και δώδεκα.

Αποκτήστε ολοκληρωμένη γνώση της εμμηνόπαυσης από τις σελίδες αυτού του ιστότοπου.
Η εμμηνόπαυση είναι μια πολύ σημαντική φάση στη ζωή των γυναικών. Η εμμηνόπαυση αποκαλύπτει την ικανότητα εγκυμοσύνης στις γυναίκες. Η απουσία εμμηνόρροιας ή καθυστερημένης εμμηνόρροιας υποδεικνύει επιπλοκές στο αναπαραγωγικό σύστημα. Το μη ωοθηκευμένο ωάριο και μερικές μεμβράνες, ιστούς και κύτταρα αίματος της γραμμής της μήτρας απελευθερώνονται στην εμμηνόρροια. Γενικά η ροή αίματος είναι υψηλή την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα αλλά μειώνεται στις διαδοχικές ημέρες. Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται την εικοστή όγδοη έως την τριακοστή ημέρα κάθε μήνα. Οι γυναίκες υποφέρουν από μεγάλη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια των περιόδων. Η έλλειψη σιδήρου είναι η συνηθέστερη στις μέρες μας. Ως εκ τούτου θα πρέπει να καταναλώνουν σωστή δίαιτα εμπλουτισμένη με σίδηρο, βιταμίνες και ασβέστιο. Κατά τη διάρκεια των εμμηνορροϊκών ημερών οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα ταραχώδη προγράμματα εργασίας και τις πιέσεις. Θα πρέπει να λαμβάνουν επαρκή ανάπαυση και ύπνο κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Η εμμηνόπαυση ήταν μια φάση δυσφορίας και ντροπής στις πρώτες γυναίκες. Οι σύγχρονες γυναίκες παραμένουν ανέμελες και δυναμικές αυτές τις μέρες. Διάφορα προληπτικά προϊόντα έχουν ανακαλυφθεί για να κρατούν τις γυναίκες ασφαλείς, άνετες και χαλαρές κατά τη διάρκεια των ημερών. Μερικά από τα κοινά προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι επαναχρησιμοποιούμενα μαξιλαράκια, κύπελλα εμμηνόρροιας, ταμπόν και σερβιέτες μίας χρήσεως και μη μίας χρήσεως. Ορισμένα συμπτώματα καθιστούν τις γυναίκες ενήμεροι για την έναρξη της εμμηνόπαυσης τη συγκεκριμένη ημέρα του μήνα. Οι γυναίκες καταλαβαίνουν ότι οι μέρες της εμμηνόπαυσης είναι πολύ σύντομα να έρθουν όταν εμφανίσουν πονοκέφαλο, πόνο στη μέση, απώλεια όρεξης, διεύρυνση του στήθους, κόπωση και αδυναμία.

Οι ανωμαλίες στην εμμηνόπαυση οδηγούν σε μια μεγάλη ποικιλία ενοχλήσεων κατά τη διάρκεια των εμμηνορροϊκών ημερών. Ορισμένες γυναίκες υποφέρουν από αιμορραγία, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να υποφέρουν από πολύ μικρή αιμορραγία με οξεία συμπτώματα όπως ναυτία, απώλεια της όρεξης, σοβαρό κατώτερο κοιλιακό άλγος, ακμή, σπυράκια, ψυχική κατάθλιψη και πολλά άλλα. Για την ανάκτηση της τακτικής ροής αίματος πρέπει να πραγματοποιούνται διάφορες ιατρικές θεραπείες. Σήμερα έχουν ανακαλυφθεί διάφορα αντισύλληψη και φάρμακα που θεραπεύουν από τις αρνητικές επιδράσεις της εμμηνόπαυσης. Τα αντισυλληπτικά φάρμακα είναι επίσης πολύ χρήσιμα σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Διατηρούν τον εμμηνορρυσιακό κύκλο στις γυναίκες διακόπτοντας προσωρινά τη διαδικασία ωορρηξίας. Οι ωοθήκες δεν απελευθερώνουν αυγά. Τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν συνθετική μορφή οιστρογόνου και ορμόνης προγεστερόνης. Λαμβάνεται επίμονα για είκοσι μία ημέρες. Στη συνέχεια, δίνεται ένα κενό επτά ημερών πριν από την έναρξη της επόμενης πορείας. Τα φάρμακα χορηγούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ασθενών. Αυτός ο ιστότοπος παρέχει ολοκληρωμένη εικόνα για την εμμηνόπαυση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *